Obiectivul tău la prima întâlnire cu finanțatorul

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

”Adi, cum trebuie să mă pregătesc pentru prima întâlnire cu un posibil finanțator?” este o întrebare frecventă, pe care o primesc de la antreprenorii care iau contact pentru prima dată cu un posibil finanțator în afacerile lor.

Prima întâlnire poate fi un moment foarte important în dezvoltarea afacerii tale. Această ocazie îți poate deschide ușa către resursele de care ai nevoie pentru a-ți transforma viziunea în realitate. Însă, pentru a face această întâlnire memorabilă și eficientă, trebuie să te pregătești cu atenție și să-ți clarifici obiectivele.

În acest articol, vei descoperi acțiuni concrete pentru o primă întâlnire reușită cu finanțatorul. Vom explora modul de abordare în funcție de cine inițiază întâlnirea, precum și pașii cheie pentru a stârni interesul finanțatorului și a obține a doua intâlnire.

Cum răspund la întrebarea antreprenorilor? Cu o altă întrebare: ”Vine finanțatorul la tine sau te duci tu după el?”.

Cine inițiază întâlnirea: abordarea corectă în funcție de context

Înainte de a intra în detalii despre modul de pregătire și abordare la întâlnirea cu finanțatorul, trebuie să determini cine inițiază întâlnirea. Depinde dacă finanțatorul vine la tine sau tu trebuie să îl contactezi. Această diferență de context va influența modul în care îți vei formula obiectivele și strategia pentru întâlnire.

  1. Finanțatorul vine la tine

Dacă ai oportunitatea să fii abordat de către un finanțator interesat de afacerea ta, atunci obiectivul tău la prima întâlnire este de a înțelege mai bine motivul pentru care finanțatorul s-a arătat interesat și de a crea o conexiune autentică. Această întâlnire poate fi o oportunitate de a stabili un prim contact și de a obține informații valoroase despre cum finanțatorul poate contribui la succesul afacerii tale.

Cum faci asta? Fii curios și prezent!

Pentru a atinge acest obiectiv, vino cu o mentalitate deschisă și cu întrebări bine pregătite. Arată interes pentru viziunea și valorile finanțatorului, pentru modul cum le pune în practică, pentru echipă. Identifică punctele comune dintre viziunea ta și cea a sa. Poate că te vei concentra pe aceste aspecte în mod special, pentru a consolida relația și a-i arăta finanțatorului că există potențialul de a lucra împreună.

  1. Tu contactezi finanțatorul

În cazul în care tu ești cel care trebuie să îl abordezi pe finanțator pentru a-i prezenta afacerea ta, obiectivul tău la prima întâlnire este să stârnești curiozitatea acestuia și să obții o a doua întâlnire.

Cum faci asta? Începe cu ”de ce”- ul tău, pentru care crezi că cel din fața ta este partenerul potrivit pentru etapa în care se află afacerea ta.

Pentru a atinge acest obiectiv, este esențial să fii pregătit și să știi cum să-ți prezinți afacerea într-un mod captivant. Spune-ți povestea într-un mod autentic și convingător, transmite clar de ce crezi că finanțatorul este partenerul potrivit pentru a contribui la creșterea afacerea tale.

Atât pentru acest scurt articol.

Spor la finanțare cu rost pentru afaceri prospere!

Mai Multe Articole

Uncategorized

Cum te pregătești pentru a atrage investitori

Finanțarea unei afaceri este o provocare pentru foarte mulți antreprenori. Există însă strategii și abordări care îți pot crește semnificativ șansele de a obține banii

Programul online pentru finanțarea afacerii

Știi exact ce ai de făcut pentru a obține finanțarea de care ai nevoie, la momentul potrivit și în cele mai bune condiții