Creșterea ți se întâmplă?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nu am încă o explicație, însă începând de anul trecut am observat că sunt din ce în ce mai mulți antreprenori preocupați de creșterea accelerată a afacerilor lor. Când ne așezăm la masă și începem conversația de creștere, realizez că ei vin cu o altă perspectivă: sunt mai curioși și nerăbdători să afle cum pot obține o astfel de creștere și ce trebuie să facă pentru a obține rezultate ”nesimțite”. Până anul trecut abordarea lor era mai mult în zona de analiză și optimizare a afacerii, cu gândul la ce putem face mai bine.

La mijlocul lui decembrie, am petrecut un weekend la Sinaia alături de o echipă de antreprenori dornici de creștere accelerată. Au fost 2 zile pline, de dimineața până seara, în care am lucrat împreună la noua identitate a companiei și la strategia de creștere pe 2023. Acești antreprenori au decis să facă lucrurile diferit de cum le făceau până atunci datorită inițiativei lui George. El este unul dintre antreprenorii cu care lucrez în programul de creștere a afacerii, alături de un alt fondator și 2 manageri. Cu aceștia am avut o întâlnire similară la început de octombrie, la finalul căreia CEO mi-a transmis următorul mesaj: ”Mulțumim pentru tot ce ai ”scos” din noi, ne-a uimit și am plecat cu o energie foarte frumoasă și puternică.”

George este implicat și în alt business, unul de e-commerce, pentru care au decis să lucrăm împreună la strategia de creștere chiar la final de an. Un mare AHA de când colaborăm este că o creștere importantă, sustenabilă, predictibilă vine dintr-un proces periodic asumat de creație, planificare și execuție excelentă. Bine, bine, și noi cei care nu urmăm un astfel de proces și totuși creștem, asta cum se cheamă? Se cheamă creștere care ni se întâmplă. Cu alte cuvinte, fiind prinși până peste cap în operaționalul zilnic cu toate problemele lui, nu facem decât să constatăm, când și când, în cazul fericit, că am avut creștere. Atât! Spun cazul fericit pentru că majoritatea covârșitoare dintre noi nu simte această creștere. Una pentru că ea nu există efectiv în buzunarele noastre. Apoi, dacă există, nu prea știm de ce s-a întâmplat, deci meritul este al celorlalți și noi am beneficiat de pe urma lor. Partea mai neplăcută este că, de cele mai multe ori, ni se întâmplă altceva: pierdere, incapacitate de plată, oameni valoroși care ne părăsesc, renunțare, eșec. Și nici în aceste cazuri nu ne punem întrebări.

Partea bună este că din ce în ce mai mult antreprenori vor să schimbe modul în care fac business. Ce e foarte tare în procesul acesta de creștere conștientă este faptul că odată ce ai luat-o pe acest drum, realizezi că este unul cu sens unic, adică nu prea poți da înapoi. Și îți dai seama că ai nevoie de această abordare a creșterii în toate proiectele tale. La fel de important este să înțelegi că ceea ce te-a adus până aici, nu te poate duce la o creștere de 2X, 5X sau 10X. Ai nevoie de un alt mindset, de o altă strategie, de un alt nivel de execuție și acces la resurse de top, pe care să le transformi în rutină zilnică de business. Aici e provocarea cea mare.

Închei acest articol cu un îndemn: creează creșterea, nu lăsa să ți se întâmple!

Pe curând,

Adi

Alături de tine, de la finanțare la dezvoltare.

Mai Multe Articole

Uncategorized

Cum te pregătești pentru a atrage investitori

Finanțarea unei afaceri este o provocare pentru foarte mulți antreprenori. Există însă strategii și abordări care îți pot crește semnificativ șansele de a obține banii

Programul online pentru finanțarea afacerii

Știi exact ce ai de făcut pentru a obține finanțarea de care ai nevoie, la momentul potrivit și în cele mai bune condiții