Banii nu ne schimbă, banii amplifică ceea ce suntem

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Te salut!

 

”Nu poți face cinstit mulți bani. Banii se câștigă greu. Mai bine sărac și cinstit. Banii nu aduc fericirea”. Sunt doar câteva dintre multele credințe limitative, neproductive legate de bani. În câte dintre ele te regăsești?

Luna trecută m-am bucurat să fiu alături de tinerii din Galați, la invitaţia Education & Support Sphere de a povesti cu ei despre gestiunea banilor, în proiectul INVEST – Educație Financiară și Antreprenorială. Curiozitatea lor și dialogul constructiv au subliniat câteva principii și pași sănătoși pentru îmbunătățirea relației cu banii, de care cu toții ar trebui să fim mai conștienți. Iată cu ce ”bagaj” am plecat de la întâlnirea faină cu ei:

– În timp ce fiecare descria, în felul lui, însemnătatea banilor, am ajuns la concluzia că ei sunt rezultatul muncii, al inteligenței și al valorii pe care o aducem oamenilor, pasiunea fiind cea care dă strălucire.

– După scurte povestiri, am fost de acord cu afirmația lui Harv T. Eker – ”Managementul banilor e mult mai important decât numărul lor.”

– Am tot vorbit despre convingerile legate de bani, încât am găsit și unele productive. Îți las una dintre ele: banii nu ne schimbă, banii amplifică ceea ce suntem.

– Cum facem mai mulți bani? Cum avem grijă de ei, ca ei la rândul lor să aibă grijă de noi? Ce este dincolo de bani? Toate răspunsurile le-am pus într-un mic plan de 5 pași, care să ne dea direcție și claritate:

  1. Stabilește cum vrei să arate viața ta, unde ești acum și care sunt acțiunile care te duc acolo. Pune-ți Obiective financiare (SMART) corelate cu Viziunea (ceea ce îți dorești).
  2. Economisește din timp, constant (lunar) și accelerează.
  3. Crește constant (anual) veniturile.
  4. Cheltuie sub potențialul de câștig și rambursează datoriile.
  5. Investește în educația ta, în oameni (ajută-i) și în ceea ce îți aduce valoare (active).

”Keep it short and simple” – cam despre asta este vorba:

Viziune – Educație – Economisire – Creșterea venitului – Donații – Investiții

Care este ”bagajul” tău în relația cu banii? M-aș bucura să împărtășești din experiența ta, lăsându-mi un scurt comentariu, sub articol.

Spor la bani!
Adi

Succesul este o călătorie care începe cu TINE

Mai Multe Articole

Uncategorized

Încă un ghid și mă duc

Realizez că se face un an de când nu am mai scris nimic pe blog despre programele de finanțare nerambursabilă. Constat, cu un gust amar,

Programul online pentru finanțarea afacerii

Știi exact ce ai de făcut pentru a obține finanțarea de care ai nevoie, la momentul potrivit și în cele mai bune condiții