La mulți ani 😊!

 

Sper ca ai reușit în săptămânile ce au trecut, să ai mai multă grijă de tine și de cei apropiați. Astfel de momente pot amplifica energia de care avem nevoie să începem sau să ne continuăm drumul. Ce-ți doresc la început de an? Să călătorești cu rost și sens, iar afacerea sa fie aliniată cu aceste coordonate. Chiar dacă nu îți sunt foarte clare aceste coordonate, stai liniștit, vei obține mai multă claritate cu fiecare pas pe care îl faci. Nu te grăbi, ia-ți timp suficient pentru a explora cele doua coordonate. Sunt alături de tine și hai să ne bucurăm mai mult de călătorie în 2020 😊!

Nu știu dacă și tu ai simțit acest lucru, dar pentru mine, prima zi de scoală a fost un ”start oficial” al anului 2020. Luni dimineață, la ora 7.30, fiecare membru al familiei pornea pe drumul lui: birou, școală, grădiniță. Pentru a reuși performanța de a pleca la timp, după 3 săptămâni de vacanță, ne-am pregătit încă de duminică cu ceea de aveam nevoie (resurse) să nu întârziem: somn suficient, ținută și rucsac, sarcini inviduale și sarcini de echipa 😊. Planul arăta foarte bine, însă pentru o obține performanța dorită, aceea de a pleca la ora stabilită, a fost nevoie și de o execuție pe măsură 😊.

Nu vreau să mai insist și eu pe tema setării obiectivelor. Probabil că ai inboxul plin de mesaje și postări pe social media, cu acest subiect. Am simțit nevoia să îți împărtășesc un mic exemplu, la nivel de familie, de cum poți obține performanță. Și procesul este același, la fel de simplu, pentru orice tip de obiectiv. Până la urmă, performanța este rezultatul acțiunilor noastre, ceea ce mi-aduce aminte de o ”formulă” scurtă și edificatoare, pe care am auzit-o la Dan Mocanu, cu ocazia Bootcampului de Leadership:

Performanța = RoL (Return on Leadership)

Obținem atâta Performanță pe cât Leadership ”investim” 😊.

Organizațiile au nevoie de lideri pentru a construi o cultura organizațională, care să crească liderii viitorului și aibă grijă de oameni. M-am tot întrebat cum arată un astfel de lider? Ce calități trebuie să aibă? Ce abilități? Cu ce trebuie să fie înzestrat genetic?

La prima vedere, răspunsul nu pare a fi unul simplu, mai ales pentru vremurile în continuă și rapidă schimbare. Și totuși, am găsit unul, pe cât de simplu, pe atât de puternic, pe care ți-l împărtășesc. L-am auzit la o prezentare de leadership a lui Andreas Fuhrmann și mi-a plăcut tare mult. Forțez puțin nota pentru a rămâne în același registru, de formule 😊:

Leadership = Smerenie (Suflet) + Curiozitate (Minte) + Empatie (Inimă)

Ia-ți câteva minute și simte pe fiecare în parte. E în regulă sa iei o pauză și să reflectezi în liniște. Și eu fac acest lucru, de fiecare dată când le revăd așezate astfel. Îmi creează o stare de liniște, de echilibru, ”zgomotul” se aude mai puțin și parcă tot ceea ce simți în acel moment, capătă mai multă claritate și mai mult sens.

Mi-a luat mai bine de o oră să îți scriu ultimele 4 rânduri, atât de puternic e mesajul 😊. Și de fapt, este vorba despre valori umane fundamentale, pe care le putem cultiva în noi și pe care le putem sădi în ceilalți: familie, organizația în care lucrăm, comunitatea din care facem partea, lumea în care trăim. Încrederea și faptele noastre sunt cele care completează echilibrat liderul din fiecare.

Să ai un 2020 cu rost și sens 😊!

Adi

 Alături de tine, de la finanțare la dezvoltare.