Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

E incredibil cât de repede și de neașteptat au evoluat toate de când ți-am povestit despre cum te poți pregăti pentru întâlnirea cu furnizorul de bani. Astăzi suntem în plină criză declanșată de virusul COVID-19, cu efecte majore în sistemul medical și în cel economic.

Cum e gestionată această criză de fiecare țară? Diferit. Unele acționează proactiv și disciplinat, altele sunt depășite de situație.

Ce generează această diferență? Resursele, managementul lor și leadershipul. Din păcate, efectele negative sunt amplificate de un alt tip de criză, aceea de încredere: în fiecare dintre noi, în cei apropiați, în ceilalți oameni, în lideri, în organizații și în instituțiile statului.

Lipsa încrederii ne ”întemnițează” și ne pune într-o postură de tipul ”fiecare pentru el”. Pentru a depăși aceste vremuri provocatoare, avem nevoie, poate mai mult ca niciodată, să fim cu adevărat împreună, pentru că fizic suntem separați.

Iar ca această uniune să se întâmple și să dureze, e important să oferim încredere necondiționat.

De la încrederea personală la încrederea generală, economică

Am încredere în mine, că sunt puternic fizic (imunitate ridicată), mental (agilitate), emoțional (grija pentru semeni) și spiritual (echilibru interior).

Am încredere în semenii mei: în familie și în cei apropiați că se îngrijesc și cer ajutor atunci când au nevoie.

Am încredere în angajați că au grijă de sănătatea lor și a celor apropiați, că își fac treaba foarte bine, mai ales acum când e nevoie mai mult ca oricând.

Am încredere în angajator că face tot ceea ce este nevoie ca eu să fiu în siguranță (fizică și financiară) la locul de muncă.

Am încredere în partenerii mei, că fac tot posibilul să trecem împreună cu bine peste această perioadă: clienți, furnizori, finanțatori.

Am încredere în instituțiile statului că fac tot ce le stă în putință să asigure cadrul de securitate pentru sănătatea oamenilor, a companiilor și a instituțiilor sale.

 

Maica Tereza spunea că dacă fiecare și-ar face ordine în propria ogradă, lumea noastră ar fi curată. Avem nevoie de lideri care să ofere încredere, să fie responsabili și curajoși.

Fii unul dintre ei! ☺

Pe data viitoare,

Adi

Alături de tine, de la finanțare la dezvoltare

*Acest articol a fost publicat iniţial pe https://www.patriabank.ro/blog

Mai Multe Articole

Uncategorized

Parteneriate făcute să dureze

Inspirația pentru acest articol a venit în urma unui mesaj primit de la un antreprenor din comunitate. Mi-a scris despre provocările prin care trece, pentru

Programul online pentru finanțarea afacerii

Știi exact ce ai de făcut pentru a obține finanțarea de care ai nevoie, la momentul potrivit și în cele mai bune condiții