9 Concluzii din Barometrul Startup

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Te salut!

Începerea și dezvoltarea unei afaceri în România se numără printre obiectivele sau preocupările tale? Dacă da, te invit să afli care sunt cele mai importante concluzii ale studiului publicat săptămâna trecută (sursa: Barometrul afacerilor de tip startup din România, ediţia 2017, realizat de EY Romania, Impact Hub și Startarium), la care au răspuns antreprenori aflaţi la început de drum:

  1. Educaţia precară este obstacolul nr 1 pentru antreprenori în începerea și dezvoltarea unei afaceri în România.

 

  1. 7 din 10 antreprenori câştigă peste venitul mediu pe lună (de 518 euro în septembrie), fiind în creștere numărul celor care câștigă între 1000 și 2000 euro lunar și al celor cu câștiguri de peste 2000 euro.

 

  1. 44% dintre antreprenori folosesc mentoratul și discuţiile cu alţi antreprenori ca surse pentru educaţia antreprenorială.

 

  1. Soluţiile de finanţare pentru startup-uri reprezintă cea mai eficientă măsură a guvernului în susţinerea celor care vor să demareze o afacere.

 

  1. Aproape 4 din 10 antreprenori vor aloca în următorul an cele mai multe resurse promovării produselor şi serviciilor companiei.

 

  1. Asigurarea fondurilor necesare pentru creşterea numărului de angajaţi şi pentru implementarea ideilor de creştere în cadrul startup-ului sunt considerate cele mai mari provocări pentru 2/3 dintre antreprenorii aflaţi la început de drum.

 

  1. Antreprenorii dedică afacerii cel puţin 10 ore pe zi.

 

  1. Aproape jumătate dintre antreprenori percep o deteriorare a mediului fiscal şi de reglementare în ultimul an în România.

 

  1. Elon Musk este modelul străin de antreprenor apreciat cel mai mult de către antreprenorii români de startup (antreprenor în serie, CEO Tesla Motors şi fondator SpaceX şi PayPal). Radu Georgescu este cel mai apreciat antreprenor român (antreprenor în serie, președinte Gecad Ventures, investitor).

 

Care dintre aceste concluzii sunt valabile pentru afacerea ta? Lasă-mi, te rog, un scurt comentariu sub articol. M-aș bucura să aflu despre preocupările tale în business.

Să-ţi fie de folos!

Adi

Succesul este o călătorie care începe cu TINE!

Mai Multe Articole

Programul online pentru finanțarea afacerii

Știi exact ce ai de făcut pentru a obține finanțarea de care ai nevoie, la momentul potrivit și în cele mai bune condiții